26.2.10

Declaratiile lui Tudorel Butoi, expert criminalistTudorel Butoi explica la Realitatea vinovatia victimelor in cazurile de viol:

“Femeile pot şi trebuie să fie prudente. Femeile trebuie să ştie cum se urcă în lift şi să nu ne năpădească pe noi că au fost violate. Când şi cu cine. Să ştie să umble pe cărări care sunt luminate şi care sunt populate. Să nu bată ca exploratorii în miez de noapte parcurile şi să vină apoi la adresa poliţiei c-au fost violate. Şi să ştie cu cine intră în discuţie şi cu cine acceptă relaţii, ş.a.m.d. Comportamentul ăsta de leliţă balcanică, din păcate, cu excepţia acestor victime care nu au dat dovadă de el, este caracteristic piţipoancelor şi ele devin victime pentru că sunt victime de tip provocator, marea majoritate dintre ele.”

Tudorina si Un beso analizeaza foarte bine cazul. Ce vreau eu sa mai adaug sunt cateva informatii despre acest "expert". Are o pagina de web cu toate informatiile necesare:

Cu ce se ocupa fostul colonel de politie?

 • "Se confrunta cu personalitatile perverse, viclene si inteligente ale lumii interlope din balcanica noastra capitala. Pune capat, trimitand la glont sau in detentie grea, o serie de criminali cu crime multiple.
 • Raspunde competent solicitarilor mass-media (interviuri, analize de caz, luari de pozitie), mediatizand aspectele in special preventiv-ofensive ale ripostei anti-crima.
 • Este recunoscut ca autoritate in materie de catre segmentele profesioniste ale justitiei, procuraturii, universitatii, societatii civile in sens larg, creeaza discipoli in randul tinerilor politisti si studenti in psihologie si drept."
Cum isi apreciaza cariera?

"Fiecare zi de munca, o implicatie operativa, un caz, un om, un destin, o situatie de responsabilitate, miza si risc. Am plecat fara datorii morale sau materiale fata de cineva, lasand in urma o linie de munca redutabila, o experienta demonstrata si validata public ... am trait adevarat si real fara iluzii, inconjurat de admiratie, invidie, iubire si ura ... omul mi-a dat prilejul de a-l cunoaste in tot ce are el mai abject si mai sublim, am trait din plin succesul si gloria, am gustat amarul infrangerilor, am mentalitate de invingator, de justitiar si politist ...
Ce-si poate dori cineva mai mult ?!"

Ce mai scrie? (gasim la capitolul "Opera" una dintre capodoperele sale)
"PSIHANALIZA CRIMEI - FEMEIA ASASIN"

Despre ce e vorba aici?
"Detalii si subtilitati de abordare psihanalitica a sufletului femeii ucigase - abordare absolut speciala a interogatoriului de tip psihanalitic vis a vis de cea care, paradoxal, ucide (injunghie, arde, otraveste, mutileaza, etc.) desi este conceputa de Dumnezeu sa creeze, sa protejeze si sa poarte viata.
Ce se petrece in dramatismul existentei sale ? Care sunt mecanismele gestului criminal ? Cum gandeste o criminala ? Cata ura, cata dragoste ? Cata lumina, cat intuneric in mintea ratacita sau de "luciditate extrema" a asasinei ?"

Ce mai posteaza pe net?
Diplome peste diplome numai bune pentru gonflarea narcisismului adus la un stadiu patologic, as zice. Una singura lipseste de acolo: "Prietenul violatorilor de pretutindeni"

Si acum, pe bune, Realitatea chiar nu are cui sa ceara parerea in astfel de situatii? Sunt atatea persoane care au terminat studii de gen, lucreaza in ONGuri sau scriu pe bloguri pareri mult mai pertinente decat ale acestui individ (vezi numai cele doua posturi mentionate mai sus). Sau Realitatea face o miscare strategica de acuzare sistematica a victimelor violate? 


Share/Save/Bookmark

1 comment:

 1. Se va depune o plangere la CNCD:
  http://xa.yimg.com/kq/groups/9816271/7839562/name/Sesizare+CNCD_Psiholog+Butoi+wREI.doc

  Daca stii ONG-uri interesate sa se implice, exista date de contact in documentul din link (termen limita 1 martie, ora 11.30).

  Sa vedem ce-o sa iasa.

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails