28.6.10

Turism in Maramures

 Breb, Maramures

trigger warning!

Joi seara o minora australianca a fost violata in satul Breb, Maramures. Ceilalti turisti britanici si australieni cu care era au cautat-o toata noaptea fara a o gasi. Fata a fost adusa acasa dimineata si lasata in poarta, aproape inconstienta. Duminica, principalul suspect al violului, Petru Sima a fost internat la Psihiatrie, fiind acuzat ca a violat-o si batut-o pe turista din Australia. 

Click! merge in sat si face o ancheta despre acest caz. Ce au de spus localnicii?

Irina Pop: „Nu e prima dată când tinerele astea străine merg în bar, se îmbată, după care ne spurcă satul. Ce aveau de căutat noaptea, nesupravegheate, în bar? Aşa le trebuie!"
Lenuţa Godja:. „La fel s-a întâmplat şi anul trecut. Au venit nişte fete de prin Anglia şi s-au culcat cu bărbaţi din Breb. Ba, mai mult, una dintre ele a despărţit un om de nevastă. A lăsat omul şi femeie, şi copii. Băieţii din Breb iau, mai nou, lecţii de sex gratis, «for free», cum zic străinii, de la fetele astea."
Viorel Pop: „Păcat pentru satul nostru. Ne chinuim să ridicăm zona, să facem turism. Acum, turiştii, dacă vor auzi de cele întâmplate la noi în sat, nu vor mai veni."

Un turist suedez, Hans Johann Nilson il contrazice: „Nu ne-am speriat. Evenimente de genul acesta se întâmplă peste tot. Noi am venit aici pentru a ne relaxa şi nu vom lăsa ca un viol să ne strice planurile."

Lasand la o parte tonul incriminator al articolului, care le da dreptate taranilor si da vina pe victima, din aceste comentarii reiese  lipsa compasiunii, justificarea violului si obsesia capitalista pentru profit, indiferent de numarul de victime ale caror viata poate fi distrusa (victimele colaterale ale unui turism infloritor..). Faptul ca violenta domestica si violul sunt percepute ca evenimente cotidiene, fara probleme etice si generate mai tot timpul de victime, ne readuce in prin plan violenta internalizata din Romania, care nu mai este perceputa ca o problema reala ci doar ca o metoda folosita de straini pentru a ne strica imaginea si turismul. Noroc cu turistii cumsecade, cum e domnul suedez de mai sus, care nu lasa ca un viol sa le strice planurile.... 

Vacanta placuta in continuare! 

foto via

Share/Save/Bookmark

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails