14.6.10

Copii cu parinti LGBT




Iolanda Badilita e deranjata de faptul ca "macar o data pe an, la Consiliul Europei (COE) de la Strasbourg se vorbeste despre drepturile LGBT" si ca "APCE (Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei) a votat la ultima reuniune o rezolutie in care se spune, printre altele, ca statele membre ar trebui sa le ofere LGBT “the possibility for joint parental responsibility of each partner’s children, bearing in mind the interests of children”" si scrie un articol homofob despre protectia copiilor. Pentru ca, nu-i asa, copiii sunt ultima limita. Drept dovada ne arunca in fata o serie de bancuri celebre cu parinti LGBT in care fiul este ridiculizat la scoala... Verdictul este dat: "In lumea reala, nu in cea din tratate, lucrurile cam asa se intampla. Iar copiii sunt cruzi, nu au dram de diplomatie." Un motiv numai bun pentru perpetuarea discriminarii (mai ales cand se aduce si un exemplu personal, fiica autoarei a fost discriminata in Germania pentru ca era diferita: "Faceti un exercitiu de imaginatie ce ar fi fost daca ne-am fi incadrat in categoria LGBT.") 

Ironic, a fi roman e aproape la fel cu a fi LGBT. Eu as propune sa se taie de la radacina, in logica articolului: sa li se interzica tuturor copiilor sa se declare romani pentru a opri discriminarea!

In ultimul paragraf, Iolanda Badilita ne reaminteste clasica formula: "Nu am nici o problema in a le recunoaste drepturile LGBTs. Dar mai cred ca..."

Daca intr-adevar ar fi fost interesata de soarta acestor copii si de "nedreptatile" la care sunt supusi, autoarea ar fi facut un minim search pe google si ar fi inteles ca sursele discriminarii copiilor cu parinti LGBT sunt chiar genul asta de articole si atitudinea homofoba care este transmisa copiilor de la cele mai fragede varste. Sau poate ar fi gasit 
acest articol, bazat pe un studiu consistent publicat in Pedriatics. Acolo se spune: "researchers found children born to and raised by lesbian couples were better off socially, academically and more competent than their peers." sau "the 17-year-old daughters and sons of lesbian mothers were rated significantly higher in social, school/academic, and total competence and significantly lower in social problems, rule-breaking, aggressive, and externalising problem behavior than their age-matched counterparts in Achenbach's normative sample."


foto via gay rights

Share/Save/Bookmark

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails